ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Zašto je BubbleBum tako dobra?

  • BubbleBum je lagana i prijenosna i jednostavno ju spremimo u školsku torbu, ručnu prtljagu, ruksak ili torbicu.
  • BubbleBum je jeftinija od najma dječje sjedalice u poduzećima koja iznamljuju automobile
  • BubbleBum je pouzdana, kad ju trebaš uvijek je pri ruci ili u prednjem pretincu bakinog automobile.
  • BubbleBum je udobna, nije napravljena od grube plastike pa je nježna za naše noge
  • BubbleBum je za kul djecu jer je kul biti siguran
  • BubbleBum je čišća od posuđenih ili rabljenih autosjedalica

Je li moguće instalirati istovremeno tri BubbleBum sjedalice na stražnje sjedalo mog automobile ili mi je potreban veći automobil?

Nije potrebno kupovati novi auto ukoliko imate troje djece. BubbleBum se savršeno uklapa i s najužim sjedalima, sve dok je sjedalo dovoljno veliko za dijete i ima sigurnosni pojas koji se pričvršćuje u tri točke. Kod većine automobile moguće je instalirati i dvije veće dječje sjedalice s naslonom i jednu BubbleBum sjedalicu.

Postoje li neke druge boje?

Trenutno sjedalica postoji u samo jednoj shemi boja, odnosno u četiri različite boje testirane na 100 djece. 98% ispitane djece odabralo je trenutno dostupne boje: ljubičastu, crnu, neon rozu i neon zelenu. Uskoro će na raspolaganju biti još nekoliko zabavnih boja koje će također odabrati djeca.

Kako se napuše BubbleBum, je li teško?

BubbleBum je moguće napuhati u manje od 30 sekundi, puhanjem u ventil na stražnjoj strani sjedalice. Nakon što je sjedalica bila već napuhana, sljedeći put ju je već jednostavnije upotrijebiti jer će se sjedalica djelomično sama napuhati. Ventil stegnite i kad je sjedalica napuhana i kad je ispuhana.

Može li BubbleBum napuhati i dijete?

Nije preporučljivo da dijete bude odgovorno za svoju sigurnost u automobilu. Kada bi dijete jednostavno napuhalo sjedalicu, odrasla osoba bi uvijek trebala provjeriti je li BubbleBum u potpunosti napuhan i je li ventil stegnut.

Je li BubbleBum sigurna?

BubbleBum je u skladu sa standardom ECE R44.04 kao i s Američkim standardom dinamičkog testa sudara FMVSS213. Kao i kod svih autosjedalica, pažljivo pročitajte upute i kontaktirajte nas ukoliko imate dodatnih pitanja.

Što ako se moja BubbleBum sjedalica probuši?

Svaku autosjedalicu koja se oštetila ili je sudjelovala u prometnoj nesreći potrebno je zamijeniti, jer to može dovesti do oštećenja sjedalice koje, u slučaju nesreće, može utjecati na njenu učinkovitost. Certifikat RR44.04 dobiven je i za ispuhanu sjedalicu, ali se u svakom slučaju ispuhana sjedalica ne koristi.

Mogu li upotrebljavati rabljenu autosjedalicu ili ona ima rok uporabe?

Samo ako ste upoznati s poviješću sjedalice i uvjereni ste da nije oštećena i da nije sudjelovala u prometnoj nesreći. Rok uporabe svake autosjedalice je najviše 6 godina pa prije korištenja provjerite godinu proizvodnje.

Koja je dobna granica djeteta koje može koristiti BubbleBum?

Dijete mora ispunjavati SVE navedene uvjete kako bi koristio BILO KOJU autosjedalicu:

  • dob od 4 do 11 godina,
  • težine od 15 do 36 kg,
  • visine do 150 cm, odnosno da su uši djeteta iznad stražnjeg dijela automobilskog sjedala.

Preporučamo da dijete, dok ne dosegne minimalnu dozvoljenu težinu, vozite u autosjedalici za niže dobne skupine, a zatim nastavite koristiti sjedalice starijih dobnih skupina.

Zašto bismo trebali koristiti autosjedalicu?

Kada djeca prerastu kompaktnu autosjedalicu s naslonom (obično negdje između 15 i 18 kg), preporuča se upotreba sjedalica na stražnjem sjedalu sve dok im automobilski sigurnosni pojas u potpunosti ne prianja (donji pojas preko bokova, a gornji preko ramena, nikad preko vrata ili lica). Prema podacima iz Dječje bolnice u Philadelphiji, upotreba sigurnosnog pojasa i sjedalice dvostruko je učinkovitija od uporabe samo sigurnosnog pojasa.
Stoga je potrebno da djeca koriste sjedalicu dok im automobilski sigurnosni pojas u potpunosti ne prianja.

Je li površina periva, mogu li odstraniti presvlaku?

Nije dopušteno odstranjivanje presvlake jer je ona sastavni dio pravilnog rada sjedalice. Površinu možete oprati blagim deterdžentom i osušiti na zraku. Nemojte ju peglati, niti sušiti u sušilici.

Kako ispustim zrak iz svoje BubbleBum sjedalice kada ju želim spremiti?

BubbleBum položite na ravnu, tvrdu površinu. Uvjerite se da na njoj nema oštrih dijelova. Otvorite ventil i okrenite BubbleBum kako bi iz nje istisnuli zrak. Kada je autosjedalica ispuhana, zategnite ventil i spremite sjedalicu.

Podnosi li BubbleBum toplinu?

BubbleBum podnosi visoke temperature, ali preporučamo da ju ne izlažete visokim temperaturama na duže vrijeme.

Sigurnosni pojas prelazi preko lica mog djeteta, mogu li mu ga staviti ispod ramena?

Ni pod kojim uvjetom ne smijete djetetu sigurnosni pojas staviti ispod ramena ili iza leđa. Ukoliko sigurnosni pojas djetetu ne prianja, vaše dijete još nije dovoljno veliko za vožnju sa sjedalicom bez naslona.

Mogu li je koristiti u avionu?

Sjedalicu nije dozvoljeno koristiti sa sigurnosnim pojasom koji se pričvršćuje u dvije točke, dakle BubbleBum nije dozvoljeno koristiti u avionu. U svakom slučaju, možete ju ponijeti sa sobom kao dio ručne prtljage.

Netko mi je rekao da su sjedalice sigurne koliko i uporaba sigurnosnog pojasa…je li to istina?

Nije. Sjedalica je osmišljena kako bi raspršila silu inercije u slučaju nesreće preko najviših dijelova djetetova tijela uz korištenje sigurnosnog pojasa. Automobilski sigurnosni pojas napravljen je za odrasle, a dijete nije mala odrasla osoba. Težina djeteta je proporcionalno drugačija, a njihovi unutarnji organi izloženi su značajnom riziku ukoliko sigurnosni pojas nije ispravno podešen i prolazi preko mekanog dijela trbuha. Postoji i velika opasnost od klizanja. Najviše ozljeda predjela oko trbuha događa se djeci od 4 do 8 godina. Na temelju podataka Dječje bolnice u Philadelphiji, sjedalice smanjuju opasnost od ozljede za 59% u slučaju uporabe samo sigurnosnog pojasa kod djece od 4 do 8 godina.

Može li se moje dijete voziti na prednjem sjedalu automobila u autosjedalici BubbleBum?

Djecu do 13 godina preporučljivo je voziti na stražnjem sjedalu. Pri frontalnom sudaru dijete na prednjem sjedalu automobila dvostruko je više izloženo mogućim ozljedama nego na stražnjem sjedalu.

Hoće li se BubbleBum ispuhati kada ga moje dijete koristi?

Vaša BubbleBum sjedalica neće se ispuhati tijekom uporabe. Promjena temperature neće utjecati na pritisak, ali svejedeno nije preporučljivo izlagati autosjedalicu ekstremnim uvjetima na dulje vrijeme. BubbleBum je prošla test dugotrajnog opterećenja pod težinom od 45 kg, čime je osigurana njena postojanost i izdržljivost.

Što ako moj BubbleBum izgubi nešto zraka?

Podsjećamo vas da je BubbleBum prošao testiranja i zadovoljio standard R44.04. i u ispuhanom stanju. BubbleBum uvijek koristite u napuhanom stanju, a ako vas se učini da nije dovoljno napuhan uvijek ga možete dodatno napuhati. Nikada ne upotrebljavajte oštećenu sjedalicu. Ako imate dvojbi, slobodno nas kontaktirajte.

Koje su dimenzije sjedalice BubbleBum sjedalice?

33cmX33cmX11cm u napuhanom stanju.

Koja je dobna granica za uporabu autosjedalice BubbleBum?

Idealna dob za početak uporabe autosjedalice BubbleBum je četiri godine i više, zbog toga što su mlađa djeca uglavnom lakša od zahtjevanih 15 kg. Međutim, dijete od tri godine je sigurnije na BubbleBum sjedalici, nego zavezano samo sigurnosnim pojasom.

Koja je dobna granica djeteta koje može koristiti BubbleBum?

Dijete mora ispunjavati SVE navedene uvjete kako bi koristio BILO KOJU autosjedalicu: dob od 4 do 11 godina, težine od 15 do 36 kg, visine do 150 cm, odnosno da su uši djeteta iznad stražnjeg dijela automobilskog sjedala. Preporučamo da dijete, dok ne dosegne minimalnu dozvoljenu težinu, vozite u autosjedalici za niže dobne skupine, a zatim nastavite koristiti sjedalice starijih dobnih skupina.

Koliko je sigurna sjedalica na napuhavanje?

BubbleBum je, uz pomoć tehnologije, ostvarila stabilnost u napuhanom dijelu. Mjehur na napuhavanje izrađen je od materijala nalik splavi za spašavanje, pokrovni dio sjedalice i tkano remenje predstavljaju sastavni dio strukturne sigurnosti proizvoda.Natrag